top of page

Det finns många fördelar med svensk gurka, en av dessa är dess höga kvalitet. Svenska gurkor odlas i väl kontrollerade miljöer, vilket innebär att de har högre kvalitet och smakar bättre än gurkor som odlas i mindre kontrollerade miljöer. Dessutom används i allmänhet färre bekämpningsmedel och andra kemikalier i svenskodlad gurka, vilket gör den till ett hälsosammare alternativ.

En annan fördel med svensk gurka är att det är en mer miljövänlig produkt än importerade gurkor. Importerade grönsaker måste transporteras långa avstånd, vilket genererar en stor mängd koldioxidutsläpp. Svensk gurka produceras och transporteras inom landet, vilket minskar dess klimatpåverkan. Dessutom kan svensk gurka odlas med hållbara metoder som biologisk bekämpning och återvinning av vatten, vilket gör den ännu mer miljövänlig.

Kvalitet och hållbarhet

01

Handplockad 

Frillestads gurka är alltid handplockad och kvalitetssäkrad direkt i odlingen. Den plockas av våra kompetenta medarbetare under dagstid. 

02

Inplastad

Direkt efter plockningen transporteras gurkan till vårt packeri för att plastas in och paketeras. En inplastad gurka har mycket längre hållbarhet och minskar matsvinnet i Sverige. 

Gurkan hålls sedan i rätt temperatur, ca 10-12 grader, i vår kyl för att behålla bästa kvalitén. 

03

Vidare till butik

Under samma kväll och natt transporteras gurkan till vår samarbetspartner och grossist, Odlarlaget. Därifrån går gurkan sedan vidare till alla stora livsmedelsbutiker i Sverige. Så håll utkik i butik, det kan hända att just vår gurka dyker upp i din butik! 

Svensk gurka stödjer lokala bönder och bidrar till den svenska ekonomin. Genom att köpa svensk gurka stödjer man lokala odlare och bidrar till att främja det svenska jordbruket. Detta är särskilt viktigt i dagens samhälle, där stöd till lokala företag är mer relevant än någonsin.

Sammanfattningsvis finns det många fördelar med att välja svenskodlad gurka. Den är färskare, håller högre kvalité och är mer miljövänlig än importerade gurkor. Dessutom är den lättillgänglig och stödjer den svenska ekonomin. Genom att välja svensk gurka kan man göra ett hälsosamt, miljövänligt och ekonomiskt val samtidigt som man stödjer det svenska jordbruket.

Svenskodlat

Från gurkplanta till butik

Vår gurka plockas på förmiddagen, plastas in på eftermiddagen och levereras till grossisten samma kväll. Det betyder att den är så färsk som möjligt när den når konsumenten

Svensk gurka är en av de mest populära grönsakerna i Sverige, och det finns många fördelar med att välja svenskodlad gurka. En av de största fördelarna är att den är mycket färskare än importerade gurkor. Importerade gurkor kan vara flera dagar gamla när de når butikerna, vilket kan göra dem mindre smakfulla och mindre krispiga än svenska gurkor.

bottom of page